Perisoare cu sos de rosii

de deyutzky in Porc, 3 Iun 2017 | 18940 vizualizari

 

Bune de te lingi pe degete! :)) 

 

INGREDIENTE

  • Pentru aprox. 30 perisoare:
  • cca. 500 g carne tocata porc
  • 1 pumn de orez
  • 2 oua
  • 2 linguri de faina
  • sare
  • piper
  • Pentru sos:
  • 1 conserva de rosii in suc propriu
  • 2-3 linguri suc de rosii cu ardei iuti (optional)
  • 1 ceapa
  • cateva linguri de ulei
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceasca de apa in care au fiert perisoarele
  • sare
  • piper
  • patrunjel proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Perisoare cu sos de rosii:

Umplem o oala cu apa, adaugam putina sare si o punem pe foc, la fiert. 

Intre timp, pregatim perisoarele: intr-un bol amestecam carnea tocata cu orezul, ouale, faina, sare si piper dupa gust, apoi, cu mainile umede, formam perisoarele.

Cand apa incepe sa fiarba, tragem oala de pe foc si adaugam perisoarele cu grija. Dam oala inapoi pe foc (aveti grija ca flacara sa fie foarte mica) si lasam la fiert. Perisoarele sunt fierte, atunci cand incep sa se ridice la suprafata. 

Cat timp fierb perisoarele, pregatim sosul. 

Intr-o tigaie, incingem uleiul si calim ceapa, 2 catei de usturoi (tocate marunt) si 2-3 linguri de apa.

Adaugam sucul de rosii din conserva, rosiile din conserva pe care le taiem cuburi, sucul de rosii cu ardei iuti (daca aveti) si ceasca de apa in care fierb perisoarele. 

Amestecam, apoi adaugam perisoarele fierte. Perisoarele le scoatem din oala cu ajutorul unei palete. 

Le lasam sa fiarba (la foc mic) impreuna cu sosul, timp de cateva minute.

Adaugam acum si catelul de usturoi ramas (pisat bine), potrivim gustul cu sare si piper si mai lasam pe foc 2-3 minute.

La final, inchidem focul, adaugam patrunjelul tocat si acoperim cu un capac. 

Va doresc Pofta Buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

miki_a 1

05.06.2017, 11:47

Yammi! Ce bune sunt cu mămăliguță !

Rahela Velicu 1

13.06.2017, 15:48

Chiar bune!

Aurelia 07_07 1

18.12.2019, 22:20

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute marinate cu piure de cartofi